Over mij

Mijn naam is Hennie van Oosten en ik ben in 2014 afgestudeerd als gedragstherapeut voor paarden. Deze HBO-niveau opleiding heb ik gevolgd aan de Tinley-academie. Dit was een droom die uitkwam omdat ik m’n hele leven al zeer geinteresseerd ben in mens-en diergedrag. Als gedragstherapeut voor paarden komen die 2 interesses samen omdat je met eigenaar en paard samenwerkt om het probleem op te lossen. Mijn manier van aanpak zou ik als praktisch en doelgericht willen omschrijven. Het is voor mij erg motiverend een probleem op te lossen en daarna te zien dat ruiter en paard een beter team zijn geworden. Inmiddels heb ik heel veel ervaring opgedaan met de meest uiteenlopende problemen die mensen met hun paarden kunnen hebben. Hierdoor kwam ik erachter dat bepaalde (stress gerelateerde) problemen meer dan andere voorbij komen:

  • Bij wedstrijdruiters de stress van het paard (en hunzelf) onder controle houden; bakkabouters, juryhokjes, bloembakken enz.
  • Bij recreatieruiters zonder stress een buitenrit maken zonder dat het paard gaat wegschieten, omdraaien, staken, achteruit richting de sloot lopen enz.

Inmiddels heb ik al zoveel ruiters hiermee kunnen helpen dat ik het nu wel mijn ‘specialisatie’ durf te noemen. Het is geweldig als iemand weer ontspannen een wedstrijd kan rijden of weer kan genieten van een buitenrit! Maar uiteraard kunnen mensen ook voor elk ander probleem dat ze met hun paard hebben bij mij terecht, ongeacht de discipline waarin men de paardensport beoefend.