Diensten en tarieven

Probleemgedrag oplossen (gedragstherapie)

Veel mensen die problemen hebben met hun paard weten niet dat de meeste problemen vrij eenvoudig op te lossen zijn als je het op de juiste manier aanpakt. Door zelf van alles te proberen kan het zelfs steeds erger worden. Wacht daarom niet te lang met het inschakelen van de juiste hulp. Als gedragstherapeut weet ik hoe ik probleemgedrag om kan buigen in goed gedrag.

Onder probleemgedrag versta ik elk gedrag van het paard waar de eigenaar problemen mee heeft.

Werkwijze:
Tijdens het intakegesprek en door middel van observatie van het paard probeer ik een beeld te vormen van wat het probleem veroorzaakt. Ook observeer ik eigenaar en paard samen (behalve als het probleem gevaar voor ruiter of paard oplevert) omdat het ook een communicatieprobleem kan zijn. Als de oorzaak van het probleem duidelijk is, leer ik de eigenaar hoe hij of zij het zelf kan oplossen. Het kan in één sessie klaar zijn, maar het kan
ook meerdere sessies nodig hebben, afhankelijk van het probleem. Ook blijf ik de eigenaar ondersteunen via telefonisch contact of bijv. whats app.

Tijdsduur:
– Eerste sessie incl. intakegesprek: 1,5 tot 2 uur
– Vervolgsessie(s): 1 uur

Tarief:
– Eerste sessie incl. intakegesprek: 45,00 euro
– Vervolgsessie(s): 35,00 euro per uur
– Reiskosten: 0,19 cent per kilometer

Cursus paardrijden zonder stress


Deze cursus is bedoeld voor ruiters die problemen hebben met hun paard tijdens wedstrijden of buitenritten. Heb je een paard dat wegspringt bij elke bloembak in de ring of zich tijdens de wedstrijd slecht kan concentreren, last heeft van ‘bakkabouters’ of er vandoor gaat tijdens buitenrit, dan is deze cursus iets voor jou! Tijdens deze cursus leg ik uit wat de oorzaken zijn van stress en/of angst bij een paard en hoe je dit kunt laten afvloeien en zelfs voorkomen. Je kunt een paard leren zelfverzekerder te worden en hoe hij zichzelf kan ontspannen! Ik leer je in een paar stappen hoe je dit voor elkaar krijgt, door gebruik te maken van de kennis die ik heb als paardengedragsdeskundige en mijn jarenlange ervaring als gedragstherapeut voor paarden. Deze cursus is alleen theorie, maar kan ook gevolgd worden door een praktijkgedeelte. Met deze cursus heb ik al veel ruiters kunnen helpen. Een ontspannen paard is minder schrikkerig op wedstrijd, loopt mooier en kan zich beter op het gevraagde concentreren.

Met een ontspannen paard kun je genieten van een buitenrit zonder bang te zijn voor wegschieten, staken of vluchtgedrag! Deze cursus geef ik aan groepen van ca. 10 personen – bijvoorbeeld bij jou op stal of op je manege/pensionstal. Kom je een aantal mensen tekort om aan de minimum groepsgrootte te komen? Neem dan even contact op, dan kijken we samen wat we kunnen regelen.

Tijdsduur: 2 uur
Groepsgrootte: ca. 10 personen
Kosten: 175,00 per groep (excl. reiskosten à 0,19 per kilometer).

Cursus paardrijden zonder stress + live demonstratie met paarden

Deze cursus omvat naast de theorie van “paardrijden zonder stress” een demonstratie van de in de cursus besproken methode. Hiervoor kunnen de cursisten via e-mail hun paarden aanmelden waarvan ik er vervolgens 2 uit zal kiezen.

Tijdsduur: ongeveer 3 uur
Groepsgrootte: ca. 10 personen
Kosten: 225,00 euro per groep (excl. reiskosten à 0,19 per kilometer).
Voor meer informatie graag contact opnemen via het contactformulier.